Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden får kritik af 33 overlæger på Rigshospitalet.
Foto: Jacob Ehrbahn

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden får kritik af 33 overlæger på Rigshospitalet.

Sundhed

Regionsrådsformand efter kritik fra overlæger: »Jeg er ked af, at jeg brugte ordet udbrændt i forbindelse med Jakob Trier Møllers opsigelse«

Kritikken fra 33 overlæger og afdelingslæger er rettet mod Sophie Hæstorp Andersen (S) i et debatindlæg i Politiken. Nu beklager hun sit ordvalg i forbindelse med en anerkendt klinikchefs opsigelse fra Riget.

Sundhed

»Kære Sophie Hæstorp Andersen, her er ikke tale om en udbrændt leder, her er tale om en leder, der gennem årene har råbt vagt i gevær, vist rettidig omhu og forsøgt at holde den faglige standard høj på trods af de vilkår, der er blevet budt ham og os«.

Det skriver 33 overlæger og afdelingslæger fra Anæstesi- og operationsklinikken, HovedOrtoCentret på Rigshospitalet i et debatindlæg i Politiken.

Indlægget kommer i kølvandet på, at den anerkendte klinikchef på Riget, Jakob Trier Møller, har opsagt sin stilling efter 20 år på grund af de årlige besparelser i sundhedsvæsenet, der udgør en risiko for patientsikkerheden.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) udtalte hertil, i et interview med Politiken, at »vi politikere er lydhøre og vil gerne i dialog med de ledere, der er ved at brænde ud«.

Og med disse ord fik hun de 33 overlæger til tasterne. »Beskæmmende« kalder de udtalelsen.
Det er for nemt for regionsrådsformanden »at feje en opsigelse af denne art væk som et resultat af udbrændthed, eller af at man har mistet modet, men det er vigtigt for os at sige, at det er en forkert konklusion«.

Jeg er ked af, at jeg brugte ordet udbrændt i forbindelse med Jakob Trier Møllers opsigelse og hans frustration over besparelser i sundhedsvæsenet

Ingen nemme løsninger

Kritikken har nået Sophie Hæstorp Andersen, som nu beklager sit ordvalg:

»Jeg er ked af, at jeg brugte ordet udbrændt i forbindelse med Jakob Trier Møllers opsigelse og hans frustration over besparelser i sundhedsvæsenet«, siger regionsrådsformanden i et skriftligt svar til Politiken.

»Jeg har stor respekt for Jakob Trier Møllers mangeårige indsats for patienterne og for regionen, og jeg vil gerne kvittere for, at han rejser en vigtig debat om, hvordan vi prioriterer i sundhedsvæsenet. En debat, der har mange dilemmaer og ingen nemme løsninger, men som ikke desto mindre er vigtig at tage.«

Håbet med Jakob Trier Møllers opsigelse er, at politikere og embedsværket indser, at det ikke nytter med gentagne »grønthøster-besparelser«:

»Man er nødt til at indføre strukturelle besparelser i sundhedsvæsenet, altså se på antallet af hospitalsafdelinger, størrelsen på det administrative apparat og så videre. Vi skal have genoprettet sundhedsvæsenet økonomisk og få skabt en diskussion om prioriteringer, som vi slet ikke har i dag. Vi skal lægge en linje i det danske sundhedsvæsen for, hvad vi har råd til«, siger Jakob Trier Møller i et interview med Politiken.

Hvis ikke det sker, får vi et sundhedsvæsen, der går mere og mere i opløsning, mener han. Og derfor opsagde han sin stilling som klinikchef på Riget.

Tilbage står de 33 overlæger og afdelingslæger på Anæstesi- og operationsklinikken, HovedOrtoCentret, på Rigshospitalet. De er bekymrede for den fremtidige behandling af deres patienter på klinikken, nu når bemandingen er på det laveste niveau, og deres chef har opsagt sin stilling som konsekvens af dette.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce