Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste


    Søvnmangel kan gøre dig til et uhyre.
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Søvnmangel kan gøre dig til et uhyre.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere har svært ved at sove: Du opfører dig som et røvhul, når du sover for lidt

Søvnforsker Birgitte Rahbek Kornum har skrevet en ny bog om det, en tredjedel af livet går med. Vi kan blive syge, ubehagelige over for andre og miste evnen til selvindsigt, når vi sover for lidt, siger hun.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det har igen været en lang dag, ungerne er faldet alt for sent i søvn, og nu har du endelig lidt tid til dig selv. Thank God! Du synker ned i sofaen, inhalerer første afsnit af ’Alene i vildmarken’, kigger på uret og kan se, at du skal op til en ny dag om otte timer. Ah, jeg skal da lige se, om det lykkes deltagerne at få gang i fiskeriet. Og hvad med regnen? Holder presenningen? To afsnit mere. Halvanden time forsvinder i den smukke norske natur. Hvordan ville man selv klare det? Du når ikke at tænke tanken til ende og går i seng. Men når du lukker øjnene, flimrer billeder fra den norske fjord forbi bag øjenlågene blandet med tanker om alt det, du skal nå næste dag. Bekymring og skyldfølelse tager magten. Søvnen lader vente på sig. Og næste morgen føler du dig mast helt ned i madrassen, da din telefon bimler og vibrerer klokken 6.30 som tegn på, at en ny dag begynder. Det bliver op ad bakke. Du ved det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden