Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Trods justeringer dumper S stadig regeringens sundhedsudspil

Regeringens sundhedsudspil er stadig langt fra det, Socialdemokratiet ønsker for sundhedsvæsnet.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokratiet dumper fortsat regeringens sundhedsudspil. Det er på trods af, at der er foretaget justeringer, siden det blev fremlagt i januar.

Det springende punkt for Socialdemokratiet er fortsat, at regeringen ønsker at nedlægge de fem regioner.

Det mener partiet, er en 'risikabel øvelse', siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

»Det er fuldstændig vanvittigt og et mærkeligt eksperiment at kaste vores sundhedssystem ud i, når vi kunne tage fat i at løse problemerne, hjælpe patienterne og få styr på de problemer, der er«, siger han.

Onsdag indledes de politiske forhandlinger om en reform af sundhedsvæsnet. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er inviteret til sættemøder i Finansministeriet onsdag.

»Det er stadig det samme sundhedsudspil, og det er stadig den samme kritik, vi har. Det er mere bureaukrati, en svækkelse af demokratiet og en svækkelse af sundhedsvæsenet. Det er ikke det, vi ønsker«, siger Flemming Møller Mortensen.

Er det så langt fra noget, I ønsker, at regeringen godt kan afskrive at lave en aftale med jer?

»Jeg vil nu alligevel sige, at i det indholdsmæssige med at bringe mere nærhed mellem sundhedsvæsnets dele, den praktiserende læge, kommunerne og regionerne er der rigtig mange ting, hvor der er stor fællesmængde«.

»Vi dumper det på, at de rykker tingene tættere på København og Aarhus og længere væk fra, hvor folk bor. Men vi møder op med åbent sind, for vi ønsker også, at så vigtigt et område som sundhedsvæsnet bygger på brede politiske aftaler«, siger Socialdemokratiets sundhedsordfører.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden