Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
P
Ifølge legenden tilbagelagde Pheidippides de godt 40 kilometer fra byen Marathon til Athen for at  fortælle athenerne, at deres soldater havde sejret i et slag mod en invaderende hær. I samme øjeblik døde han af udmattelse.
Illustration: ’Soldaten fra Marathon' er malet af Luc-Olivier Merson/Wikipedia: Illustration: ’Soldaten fra Marathon' er malet af Luc-Olivier Merson/Wikipedia

Ifølge legenden tilbagelagde Pheidippides de godt 40 kilometer fra byen Marathon til Athen for at fortælle athenerne, at deres soldater havde sejret i et slag mod en invaderende hær. I samme øjeblik døde han af udmattelse.

Historien om det første maraton er fake news

Legenden siger, at en græker løb omkring 40 kilometer fra slagmarken på Marathonsletten til Athen, hvor han døde, umiddelbart efter han havde leveret sit budskab. Men det er en skrøne, fortæller arkæolog Jan Stubbe Østergaard. En anden og mere troværdig historie er faktisk meget vildere.

FOR ABONNENTER

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce