0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klamydiavaccine på vej: Unge glæder sig, men nogle vil først vide, hvad den koster

En kommende klamydiavaccine bliver hilst velkommen af en gruppe studiekammerater. Både fordi kønssygdommen kan have alvorlige konsekvenser, og fordi det er pinligt at have den.

Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Blandt en gruppe venner jubler man over udsigten til en vaccine mod klamydia. Her er sygdommen noget, man joker med, alligevel er det et tabu, lyder det. Fra venstre: Kristian Bang Eisner, Ida Louise Steffensen, Kristine Bonde, Asger Grønborg, Amalie Louise Buhl

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Hvem har købt øl«, spørger 22-årige Kristian Bang Eisner, da han kommer ind ad døren.

Vi er på Nordbro-kollegiet på Nørrebro med syv venner fra farmaceutuddannelsen på Københavns Universitet. Inden aftenen byder på ølspil og røverhistorier, skal snakken handle om noget, der ikke plejer at være et samtaleemne blandt studiekammeraterne.

»Klamydia er tabubelagt. Det er ikke noget, man snakker om i et åbent forum«, fortæller Kristine Bonde på 23 år. »Men hvis jeg har en nær veninde, der har været sammen med en fyr uden beskyttelse, sikrer jeg mig, at hun kommer til lægen. Er det ikke noget, man taler med sine nærmeste om«, spørger Kristine ud i rummet.

Der nikkes bekræftende. En af fyrene, Asger Grønborg på 21 år, har endda en chat med sine gode venner, hvor det deles, så snart man har mistanke om, at man har en kønssygdom. Chatten er ikke for de sarte, her er detaljerede beskrivelser af kønsdele og de gevækster, der helst ikke skal være på dem. Sådan har de selvudnævnte unge klamydiaeksperter diagnosticeret sygdommen to gange.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce