»Hvem har købt øl«, spørger 22-årige Kristian Bang Eisner, da han kommer ind ad døren.
Vi er på Nordbro-kollegiet på Nørrebro med syv venner fra farmaceutuddannelsen på Københavns Universitet. Inden aftenen byder på ølspil og røverhistorier, skal snakken handle om noget, der ikke plejer at være et samtaleemne blandt studiekammeraterne.
»Klamydia er tabubelagt. Det er ikke noget, man snakker om i et åbent forum«, fortæller Kristine Bonde på 23 år. »Men hvis jeg har en nær veninde, der har været sammen med en fyr uden beskyttelse, sikrer jeg mig, at hun kommer til lægen. Er det ikke noget, man taler med sine nærmeste om«, spørger Kristine ud i rummet.
Der nikkes bekræftende. En af fyrene, Asger Grønborg på 21 år, har endda en chat med sine gode venner, hvor det deles, så snart man har mistanke om, at man har en kønssygdom. Chatten er ikke for de sarte, her er detaljerede beskrivelser af kønsdele og de gevækster, der helst ikke skal være på dem. Sådan har de selvudnævnte unge klamydiaeksperter diagnosticeret sygdommen to gange.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind