Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blandt folk, der lever af vegetarisk kost, er der mindre risiko for hjertetilfælde, men muligvis en øget risiko for hjerneblødning.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bente Klarlund om ny undersøgelse: Vegetarer har gode hjerter, men er livsstilen også god for hjernen?

Det er første gang, en undersøgelse påviser en mulig sammenhæng mellem vegetarisk livsstil og risiko for slagtilfælde. Derfor skal man være forsigtig med at konkludere, at det faktisk forholder sig sådan.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er altid en flok kødspisere, der bliver stærkt provokeret, når de hører, at vegetarer skåret over en kam er sundere end andre. I denne uge kom det imidlertid frem, at vegetarer er i særlig risiko for at få et slagtilfælde. Man ser scenariet for sig: Hjernesagen er bekymret; de kødglade smiler skadefro, mens tilhængere af plantebaseret kost er overbevist om, at kødmafiaen igen er på banen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden