0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tykke mennesker svines til på nettet og på gaden

De fleste ved, at overvægt handler om mere end at lukke munden og bevæge sig mere, siger forening.

Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

»Tykke bliver altid omtalt som et samfundsproblem, ikke kun i den politiske debat, hvor vi tykke fejlagtigt får at vide, at vi lægger sundhedsvæsen og samfundsøkonomien til last, men også i kulturprodukter som film, tv og bøger, hvor den tykke altid er den onde, dumme eller latterlige. Tykke er i årtier blev dehumaniseret, vi ses ikke som rigtige mennesker, men selvforskyldt forkerte, og derfor føler nogle andre mennesker åbenbart, at det er helt okay at shame os og svines os til på de mest forfærdelige, nedladende måder«, siger Dina Amlund.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fredag i sidste uge gik Dina Amlund mod en S-togssstation, da hun skulle til seminar om tykhed og sundhed i Lyngby. Da hun passerer en mand, ser han på Dina Amlunds tykke krop og snerrer »klamme dyr« og går videre.

Sådan er livet på sociale medier og gader og stræder for den 39-årige tykaktivist og koordinator i FedFront Dina Amlund, som ønsker at bekæmpe fatshaming eller fedthad.