0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Rikke fortæller sin historie for at vise andre børn og unge, der er indlagt i psykiatrien, at der altid er håb, selv når livet ser allermest håbløst ud.

Som barn var hun spændt fast til en seng i et år. Mere end ti år senere dumpede en mail ind fra Rikke: Det er mig, der er pigen fra dine artikler

Hvor meget kan et lille menneske klare, før chancen for et godt liv smuldrer væk? Det spørgsmål kører som en sitren gennem fortællingen om Rikke Høgsberg Agerskov. Mejslet i erindringen står psykiateren, der kaldte hende den sygeste pige, hun havde set.

FOR ABONNENTER

Som journalist har jeg gennem de seneste 15 år skrevet flere tusinde artikler, og efter de første års ungdommelige, daglige sitren over opgaverne er det sjældent, at jeg bliver bragt ud af fatning. Nu er det helt anderledes. Mens jeg venter foran opgangen, kan jeg mærke hvert slag i hjertet som en dundren gennem brystet. Donk-donk-donk.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os

Annonce