Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Richard Bartz
Foto: Richard Bartz

Hvis man går rundt i skoven i Tisvilde, skal man være opmærksom på flåter. Nogle af de flåter, der er i Tisvilde Hegn, bærer nemlig på den farlige sygdom TBE.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Risiko for farlig flåtsmitte i Tisvilde Hegn i Nordsjælland

En undersøgelse fra Statens Serum Institut har vist, at nogle flåter i Tisvilde kan smitte med TBE.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man går rundt i skoven i Tisvilde, skal man være ekstra opmærksom på flåtbid. Nogle af de flåter, der er i Tisvilde Hegn, bærer nemlig på den farlige sygdom TBE.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

I sommer blev tre personer fra Nordsjælland smittet med hjernebetændelsessygdommen TBE, som overføres til mennesker fra skovflåter.

Derfor har SSI nu undersøgt flåter fra Tisvilde Hegn og fundet frem til, at nogle af de indsamlede flåter indeholder hjernebetændelsessygdommen TBE.

»Påvisning af dette såkaldte 'mikrofokus' bekræfter, at der p.t. er en risiko for TBE-smitte efter flåtbid, hvis man færdes i Tisvilde Hegn«, siger afdelingslæge fra SSI Peter Henrik Andersen.

Ved smitte af TBE kan man risikere at få følgevirkninger som lammelser af armen, påvirkning af hjernen og indlæringsvanskeligheder. Det sker ifølge SSI for omkring en tredjedel af dem, der indlægges med sygdommen.

Er man på skovtur i Tisvilde Hegn eller andre risikoområder som eksempelvis Bornholm, opfordrer SSI til, at man undersøger sig selv og eventuelle børn for flåtbid.

Finder man en flåt, skal man fjerne den straks med en pincet eller med neglene, oplyser instituttet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden