0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Alt om danskernes sexliv: Gå på opdagelse i verdens største sexundersøgelse

Projekt Sexus er den største undersøgelse nogensinde af en befolknings sexvaner. Flere end 62.000 danskere har blotlagt livet på lagnerne og deres seksuelle drømme, lyster og frustrationer. Rapporten udkommer officielt i morgen, men allerede nu kan du gå på opdagelse i nogle af resultaterne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du gerne vide, hvor mange danskere der har dyrket sex med over ti personer? Hvor mange der har haft vaginalt samleje den seneste uge? Hvor mange mænd og kvinder der har været deres nuværende partner utro?

I morgen udkommer ’Sex i Danmark’ – en moppedreng af en rapport på 765 sider, der afdækker stort set alt om danskernes sexliv. Onanivaner, pornoforbrug, seksuelle problemer, kønsidentitet, forskellige former for seksuelle erfaringer eller mangel på samme, sexlyst, og hvad vi laver med hinanden i sengen, er blot nogle af de emner, forskerne bag har undersøgt.

Rapporten er det fysiske bevis på det enorme, flerårige arbejde lavet af Projekt Sexus, hvor forskere fra Statens Serum Institut og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet har spurgt 62.675 danskere om deres seksualitet. I alt har hver deltager svaret på næsten 200 spørgsmål.

Vi kan se, at sex og et velfungerende sexliv er en generel trivsels- og sundhedsfaktor for mennesker

»Vi kan se, at sex og et velfungerende sexliv er en generel trivsels- og sundhedsfaktor for mennesker. Det her er sundhedsoplysning, hvor vi bliver klogere på relationen mellem sex og vores sundhed«, forklarer overlæge og projektleder for Projekt Sexus Morten Frisch.

Professor i sexologi Christian Graugaard er den anden hovedmand bag rapporten. Han mener, at det er vigtigt, at danskerne får et detaljeret indblik i sexlivet, så myter og fordomme kan manes i jorden.

»Sex er et grundelement i langt, langt de fleste menneskers idé om det ’det gode liv’. Alligevel har vi indtil nu vidst forsvindende lidt om, hvad pokker seksualitet egentlig er for en størrelse i dagens Danmark, hvilke facetter den rummer, hvilke problemer der findes derude. Hvem der gør hvad med hvem, og hvor ofte«, siger han om baggrunden for at gennemføre det omfattende studie.

Så har sex din interesse, så er det nu, du skal følge med.

Politiken bringer fra i dag og hele den kommende uge en lang række artikler om danskernes sexliv med udgangspunkt i det gigantiske Projekt Sexus.

Gå i første omgang på opdagelse her, hvor vi har samlet 30 af de mest opsigtsvækkende resultater.

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

  • Mest læste