0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bente Klarlund: Du kan sagtens dyrke sex aftenen før sport

Det påvirker nemlig ikke din sportspræstation.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den legendariske bokser Muhammad Ali gik altid i cølibat op til kampene. Han mente, at han kunne opspare ekstra energi ved at undgå udløsning i seks til otte uger inden sine kampe. Også i fodboldkredse er det en sejlivet myte, at sex før en kamp forringer præstationen. Hypoteserne går på, at man udvikler større spænding og aggressivitet, hvis man ikke har dyrket sex. Men man kan også finde den modsatte holdning. ​

Den sydafrikanske landstræner for Indiens cricketlandshold, Gary Kirsten, pålagde sine spillere at dyrke sex aftenen inden Champions Trophy-turneringen, den vigtigste cricketturnering efter verdensmesterskaberne. Ifølge avisen The Hindustan Times mente han, at »sex højner testosteronniveauet og dermed styrke, aggression og konkurrenceevne«. Han anbefalede dog også, at spillerne spiste sundt.

Ud fra et fysiologisk synspunkt er der ikke holdepunkt for, at hverken sex eller afholdenhed dagen før en kamp vil påvirke præstationen. Energiforbruget i forbindelse med sex svarer til en kort cykeltur. Og der er ingen effekt på hormonniveauer, der kan spores dagen efter sex.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere