0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Josias Juliussen og Aleksander Demsitz er homoseksuelle og driver podcasten 'Vild med svans'.

»Jeg følte, at en rigtig bøsse var en slank, solbrun fyr med sixpack i Speedos, der knalder hele tiden og med alle«

Den heteroseksuelle omverden og det lystige bøssemiljø presser den kedelige homoseksuelle mand. Derfor oplever podcast-værter bag ’Vild med svans’ stor taknemmelighed fra unge og ældre bøsser, der har savnet den almindelige homostemme.

FOR ABONNENTER

»Vi er de bøsser, der ikke skiller sig nævneværdigt ud. Og det har der åbenbart været brug for, for vi får vildt mange positive henvendelser fra både de yngre og ældre homoseksuelle, der kan spejle sig i sådan nogle grå svanser som os«, siger 34-årige Josias Juliussen.

Sammen med 28-årige Aleksander Demsitz har han i mere end et år lavet podcasten ’Vild med svans’ om det helt almindelige liv som homoseksuel mand: om parforhold, dating, »røvhulsoplevelser«, porno, at springe ud, tøjstil og kønskonformitet.

Og selv om begge medgiver, at det i dag er lettere at være åben om sin homoseksualitet, er der fortsat pres på den enkelte. Både fra det omgivende heteroseksuelle samfund og fra homomiljøet, der for en »ung svans med det stille og rolige ønske om en kæreste«, som Aleksander Demsitz formulerer det, kan være en stor mundfuld at håndtere.

I dag er homobevægelsen kommet så langt, at blot 6 procent af de homoseksuelle mænd ’slet ikke’ eller ’i ringe grad’ føler, at de kan være åbne om deres seksualitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts