0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Væn dig til det: Mangel på piller er new normal

Analyse: Sundhedsministeren vil gøre noget ved mangel på medicin, men det løser ikke grundproblemet.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Hylden med Pinex Smelt er tom hos apoteker Susanne Bendix, Sønderbro Apotek, på Amager. Og i resten af landet. Lægemidlet er et af ca. 560 varianter af lægemidler, der er i restordre.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er uhørt, men en ny virkelighed, som vi danskere skal vænne os til. I øjeblikket mangler flere typer pakninger med lægemidler på landets apoteker end nogensinde tidligere: Forsyningssvigt eller restordre kaldes det, når medicinalfirmaerne ikke kan eller vil levere nok kemikalier i tabletform til patienterne.

Det generer den enkelte patient, men er sjældent rigtig sundhedsalvorligt. Og det tager tid fra de travle læger og skaber bøvl på apoteket, men alle gør, hvad de kan for at mindske problemets omfang for borgerne. Det var hovedpointen på et netop afholdt stormøde i Lægemiddelstyrelsen, hvor myndigheden havde samlet apotekere, læger, grossister, pilleproducenter og parallelimportører – og en sundhedsminister.

Restordre er en gammel nyhed, som medicinalgrossisten sagde fra talerstolen. Nyheden er, at det er en præmis, en ny virkelighed, vi skal forholde os til. Ikke noget, der forsvinder.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce