Det kræver ikke meget mere end et kort blik på Anne Tjønnelands cv, før man er overbevist om, at her er en kapacitet langt ud over det sædvanlige, når det gælder viden om, hvad det, vi putter i munden, gør ved vores krop.
Den 61-årige professor ved Københavns Universitet og overlæge i Kræftens Bekæmpelse har forsket i disse sammenhænge i mere end 30 år. Hun har bidraget til over 1.000 videnskabelige artikler, og hun har i fem år været blandt de én procent mest citerede forskere i verden inden for sit felt. Kort sagt, hun er ikke blot en af Danmarks førende forskere, når det gælder kost og sundhed – hun er en af de mest vidende på hele kloden.
Men hvorfor er det så ikke hende, vi alle sammen kender og lytter til, når vi traditionen tro leder efter et sundhedsfix i januar oven på den kommende jule- og nytårstid, hvor lidt for meget fedt og sukker og lidt for rigelige mængder alkohol ryger indenbords?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind