0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Styrelse taber kamp om sær lidelse

Sundhedsstyrelsen er sat på plads af politikerne, der ved, hvad en gruppe patienter fejler. Tilgang skal nu indrettes efter politikernes ønsker. Det bliver svært.

Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Vi siger, ’intet over og intet ved siden af Folketinget’. Sådan er det også her«.​

Sådan afsluttede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i sidste uge et længe ventet samråd på Christiansborg om lidelsen kronisk træthedssyndrom, også kendt som ME.

Sundhedsstyrelsens embedsfolk lyttede intenst med på det tre kvarter lange samråd, for landets øverste sundhedsmyndighed og de førende fagfolk tabte allerede sidste år kampen om, hvordan den gruppe af syge borgere skal anskues, diagnosticeres og hjælpes.

I marts måned valgte et enigt Folketing at lytte til patienterne og deres forening, ikke sagkundskaben og myndighederne, da det besluttede, at mellem 10.000-20.000 ofte alvorligt invaliderede danskere har den neurologiske lidelse myalgisk encephalopathi, ME. Også selvom neurologerne ikke mener, at patienterne hører til hos dem.

Politikerne fastslog med den nærmest historiske vedtagelse V 82, at »indsatsen for patienter med ME-træthedssyndrom/CFS (G93.3) er mangelfuld«. De får ikke relevant tilbud om udredning og behandling, og politikerne pålagde Sundhedsstyrelsen, at der skal oprettes specialiseret ME-behandling.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden