0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nysgerrighed er vigtigst for børns madvaner

Det er ikke smag, udseende eller genkendelighed, der er det vigtigste, når børns smagsløg skal udfordres, viser ny forskning. Forældre kan gøre meget for at hjælpe børn til at sætte tænderne i flere forskellige madvarer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tag børnene med til den farverige frugt- og grøntafdeling, og spørg, hvad de godt kunne tænke sig at prøve. Server nye fødevarer, og bliv ved, selv om det ikke er et hit første gang. Lad børnene være med i køkkenet, og lad dem dufte, lytte og mærke råvarerne. Sådan kan du pirre dit barns naturlige nysgerrighed over for svære fødevarer som eksempelvis ansjoser og blåskimmelost.

Nysgerrigheden er nemlig den vigtigste faktor, når barnet udvider sin kulinariske horisont, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter