0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan taler du med børn om coronavirus, og det her må du absolut ikke sige

Det gælder om at slå lyttebøfferne ud og stille opklarende spørgsmål, når børn begynder at fortælle voksne, at de har hørt det ene og det andet om den der coronavirus fra Kina. Undgå for alt i verden at underkende deres bekymring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Sundhed

Gule bjælker på tv og nyhedshjemmesider melder om breaking news. Billeder fra hospitaler viser personale med masker, handsker og beskyttelsesdragt. Og folk bliver sendt i karantæne derhjemme, bare fordi de har siddet over for en smittebærer til et møde på jobbet.​

Den nye coronavirus sætter sit tunge præg på medierne i disse uger, hvor magtfulde mænd og kvinder med ansigterne lagt i bekymrede folder toner frem på skærmen og fortæller, at der er endnu en smittet dansker. Og endnu en. Fire mere. Der vil komme mange flere, siger de.

En ting er, at voksne kan blive bange og bekymrede for, om de selv eller svækkede pårørende bliver syge, og om de uforvarende kan komme til at smitte andre. Men hvordan reagerer vores børn og børnebørn på den nye sygdom, som de ikke kan undgå at blive opmærksom på? Hvordan taler vi bedst med dem om covid-19, og hvad skal vi for alt i verden undgå? Det har vi talt med to eksperter om. En børnepsykolog med 40 års erfaring og en konsulent fra Børns Vilkår, der har talt med bekymrede børn.

»Når vi taler med børn, er det vigtigt at holde fast i, at vi ikke er i krig. Vi lever et godt sted, hvor man får mad og kan komme på ferie. Vi voksne skal ikke skabe en frygt på et falsk grundlag. Det er ganske almindeligt for børn at være bange for nogle ting. Men den måde, vi voksne tackler vores egen bekymring på, er helt afgørende for, om den nye sygdom bliver en psykisk belastning for vores børn«, siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen, 71 år, der ud over at have sin private praksis i Svogerslev uden for Roskilde også får tid til at holde foredrag, kurser og skrive bøger.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere