0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Johannes Skov Andersen Pol
Foto: Johannes Skov Andersen Pol

Nordfløjen, som er Rigshospitalets bygning, skal huse patienter med covid-19, som har brug for intensiv behandling.

Se billederne: Kom med ind på corona-hospitalet

Rigshospitalet åbner et helt nyt corona-hospital til patienter, der har brug for intensiv behandling mod covid-19. Det hedder COVita. Politiken må ikke komme med ind, men vi instruerede en medarbejder fra hospitalet i, hvad vi godt ville se, og gav ham et kamera med indenfor. Her er nogle af billederne.


Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

I Nordfløjen er der foreløbig indrettet tre flersengsstuer til i alt 30 patienter med covid-19, som har brug for intensiv behandling. Hver stue har altså 10 senge.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Personalet er i gang med de sidste forberedelser, inden afdelingen, COVita, åbner på mandag og er klar til at tage imod de første patienter. Konstitueret afdelingssygeplejerske Christina Wood (tv) og klinisk sygeplejespecialist Marie Collet er nogle af de ansatte på intensivafdelingen.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Pårørende til corona-patienter skal indstille sig på, at der bliver begrænset mulighed for besøg på grund af smitterisiko. Der vil selvfølgelig være undtagelser. Eksempelvis hvis en patient er meget dårlig eller i risiko for at dø.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

På sengeafsnittet er der blandt andet udstyr til behandling med ilt og udstyr til at syge slim op fra patienternes lunger. De kan ikke hoste selv, når de er koblet til en respirator.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

På en flersengsstue kan patienter med samme infektion indlægges i det, som hedder kohorteisolation. De kan ikke smitte hinanden, for de fejler samme sygdom, nemlig covid-19.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Ved hver seng er en skærm, der overvåger vitale funktioner i kroppen som puls og iltmætning i blodet. En stor del af arbejdet på en intensivafdeling består af overvågning af, hvordan patienten har det.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Det ny corona-hospital er for patienter, som har brug for intensiv behandling. Langt de fleste af dem vil være så dårlige, at de har brug for at ligge i respirator, som trækker vejret for dem. En slange føres fra respiratoren ned gennem halsen til patientens lunger.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Jan Bonde er ledende overlæge på COVita og er ansvarlig for behandlingen af patienterne. Han går til opgaven med ærefrygt og stor respekt, siger han i et interview med Politiken.

Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet