0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sundhedsøkonom peger på enorm regning at redde coronasmittede: »Ud fra en kølig kalkulation er det godt nok nogle dyre liv«

Det er dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv som følge af coronavirusset, siger sundhedsøkonomer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

»Man må gøre sig klart, at det her måske vil ende med at have kostet én-to milliarder kroner per menneskeliv«, siger Torben Mogensen, speciallæge, bestyrelsesformand i Lungeforeningen om den mulige pris for at bekæmpe coronavirus i det danske sundhedsvæsen.

Sundhed

Det kan blive meget dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv under coronakrisen.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Regningen per menneskeliv ser ud til at blive meget høj i forhold til, hvem man ellers kunne behandle, siger sundhedsøkonomer til avisen.

»Ud fra en kølig kalkulation er det godt nok nogle dyre liv«, siger Kjeld Møller Pedersen, der er professor og sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet, til Kristeligt Dagblad.

Det er ifølge professor ved Det Nationale forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive) Jakob Kjellberg ikke pengene i sig selv, der bekymrer.

Det er for eksempel muligheden for at investere tilstrækkeligt i samfundets sundhedsvæsen.

Torben Mogensen, speciallæge, bestyrelsesformand i Lungeforeningen og tidligere sygehusdirektør på Hvidovre Hospital, giver et bud på indsatsens pris for det danske sundhedsvæsen i kroner og ører.

»Man må gøre sig klart, at det her måske vil ende med at have kostet én-to milliarder kroner per menneskeliv«.

»Argumentet er, at man vil beskytte de svage og ældre, men det er en balance: Hvor langt vil man gå?«, siger han til Kristeligt Dagblad.

Ældre over 80 år i særlig risiko for at dø

Den grænse er ikke nået endnu, er hans holdning, da vi ifølge ham er kommet over det stadie 'hvor man satte gamle ud for at dø på isen'.

Ifølge Sundhedsstyrelsens risikovurdering og strategi for en epidemi med Covid-19 i Danmark ventes knap 600.000 danskere at blive smittet med coronavirus i løbet af en epidemi på tre måneder.

11.200 vil have behov for indlæggelse, og 1680-5600 vil kunne dø. I særlig risiko for at blive kritisk syge er ældre over 80 år og personer med en underliggende sygdom.

I skrivende stund er der påvist 1591 smittetilfælde i Danmark, mens 32 personer er døde med coronavirus.

ritzau