0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ledende overlæge på intensiv: »Desværre er der ikke så mange indtil videre, som er kommet ud af respiratoren. Det overrasker os«

Sygdommen covid-19 udvikler sig uforudsigeligt og voldsomt hos de hårdest ramte patienter, og lægerne har svært ved at få dem ud af respiratoren, når først maskinen har overtaget vejrtrækningen. Samtidig rammer den bredt. Også yngre i 20’erne og 30’erne kommer i respirator. Det fortæller ledende overlæge Claus Lund fra intensiv afdeling på Hvidovre Hospital. Der er dog to spørgsmål, han ikke vil svare på.

FOR ABONNENTER

For at få plads til patienterne er der blevet nedlagt en kirurgisk afdeling, hvilket har skabt plads til yderligere otte intensivsenge. Snart bliver også et afsnit nedlagt, hvor patienter normalt ligger og vågner efter en operation. Her kan der være ekstra femten senge. Det kan lade sig gøre, fordi hundredvis af operationer er blevet aflyst som følge af, at regeringen har suspenderet retten til hurtig behandling, så sundhedsvæsnet kan bruge flere kræfter på covid-19-patienter og samtidig behandle livstruende sygdomme som kræft.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce