0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kåre Mølbak advarer danskerne: Vi kan tabe en måneds indsats på gulvet

Vejret har fået danskerne til at søge mod parker og strande. Statens Serum Institut kommer nu med advarsel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Aftensteming fra Islands Brygge i går torsdag,

Sundhed

Vejret har fået danskerne til at søge mod parker og strande. Statens Serum Institut kommer nu med advarsel.

»Vi risikerer, at en måneds indsats bliver tabt på gulvet«.

Så kontant er opråbet fra Kåre Mølbak, faglig direktør hos Statens Serum Institut, efter at politiet har noteret sig, at flere danskere har samlet sig på solrige pletter særligt på flere københavnske lokationer.

I en pressemeddelelse er han ude med en længere advarsel om at lade være med at samle sig i større grupper.

Ellers kan vores månedlange indsats for at holde fysisk afstand, vaske hænder og generelt opholde os mere indenfor i kampen mod coronavirus være forgæves.

» Afstand er indtil nu det stærkeste våben, vi overhovedet har i denne epidemi. Vi er i Danmark lykkedes rigtig flot med at sænke smittetrykket. Blandt andet fordi vi har været så gode til at holde afstand«.

Vigtigt at alle bakker op

Kåre Mølbak er med til at rådgive regeringen om, hvordan coronakrisen skal håndteres.

Han kalder det vigtigt, at alle bakker op om, at samfundet genåbnes på en kontrolleret og forsigtig måde.

Og så er det lige meget, om solen skinner - der skal holdes afstand, og man må ikke være mere end ti personer forsamlet, påpeger han.

»Der er fortsat risiko for at blive smittet – også udenfor. Jo flere mennesker, der er samlet, jo højere risiko. Hvis man vil ud, så lad være med at tage hen på de sædvanlige samlingssteder«.

»Man kan opholde sig mange andre steder end i parker og på havnefronter. Gå en tur et sted, hvor du ikke plejer at komme. Solen skinner overalt – du behøver ikke være lige der, hvor alle andre også er«, lyder det fra Kåre Mølbak i pressemeddelelsen.

Politiet kommer med en opsang

Torsdag aften var det en anden myndighedsperson, rigspolitichef Thorkild Fogde, som var ude med en opsang til befolkningen:

» Det gode vejr synes desværre igen at trække folk til byernes rekreative områder i stort tal. Smittefaren er ikke drevet over, og Rigspolitiet er i dialog med politikredsene om problemet«, skrev politichefen på Twitter.

Rundt i landet er politikredsene fredag begyndt at sætte skilte op. Skiltene opfordrer folk til at søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i et område.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere