0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Corona Indefra kapitel 1: »Du har haft en meget slem betændelse i lungerne. Du er på intensiv. Det går bedre med dig«

Politiken har fået adgang til Hvidovre Hospital under coronaepidemien og bringer en reportageserie i fem kapitler. Mens Danmark åbner, og antallet af indlagte falder, er covid-19 stadig blodig alvor på hospitalet. Vi er med på intensivafdelingen, som forsøger at redde de mest syge, der svæver mellem liv og død. Læs første kapitel her.

FOR ABONNENTER

Fra munden stikker et cirka en centimeter tykt rør ud og fordeler sig i flere bredere riflede slanger, der samler sig igen og er koblet til en lidt buttet firkantet maskine, der hvert andet sekund sender en bølge af luft med ekstra højt indhold af ilt gennem slangerne og ned i mandens lunger, hvor virussen sars-cov-2 over nogle uger har spredt sig og skabt en tilstand af betændelse, som forhindrer manden i selv at få ilten fra lungerne og ud i blodet. Det giver et lille ryk i slangerne, hver gang luften bliver presset igennem. Kun en svag rytmisk pusten kan høres. Et stykke tape hen over mandens mund og kind holder røret på plads.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.