0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Corona Indefra kapitel 2: »Hun ligger helt stille i sin seng og har en puls, som om hun er i gang med at løbe maraton«

En ældre kvinde er indlagt på et modtageafsnit, der undersøger patienter, som kan være syge med covid-19. Hun har svært ved at trække vejret, og det strammer over hendes bryst. Lægen skal finde ud af, hvad der er galt, og hvor damen skal hen.

FOR ABONNENTER

Klokken 7.45 om morgenen holder omkring 10 læger stående møde i et rum med en masse computere. En patient er blevet indlagt fra et bosted og »ser ikke supersund ud«, en anden har haft tiltagende åndenød gennem tre dage og har formentlig en form for lungebetændelse, en tredje hoster og har svært ved at få vejret, en fjerde vil ikke »profitere af behandling og er lagt til kærlig pleje«, en femte har store infiltrater i lungerne og har svært ved at tale, fordi hun er forpustet. Sådan gennemgår lægerne alle patienterne, mens de kigger på en stor fladskærm på væggen, hvor personlige oplysninger fremgår, samt informationer om hvorvidt patienten er testet for covid-19. En enkelt er positiv, nogle er negative, og en håndfuld afventer svar på nye prøver. De nye patienter er kommet ind på hospitalet i den modsatte ende af afdelingen via en dør, hvor foldevægge skaber en tunnel for dem. De bliver ført direkte ind til den stue, de skal indlægges på.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce