0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Corona Indefra kapitel 2: »Hun ligger helt stille i sin seng og har en puls, som om hun er i gang med at løbe maraton«

En ældre kvinde er indlagt på et modtageafsnit, der undersøger patienter, som kan være syge med covid-19. Hun har svært ved at trække vejret, og det strammer over hendes bryst. Lægen skal finde ud af, hvad der er galt, og hvor damen skal hen.

FOR ABONNENTER

Klokken 7.45 om morgenen holder omkring 10 læger stående møde i et rum med en masse computere. En patient er blevet indlagt fra et bosted og »ser ikke supersund ud«, en anden har haft tiltagende åndenød gennem tre dage og har formentlig en form for lungebetændelse, en tredje hoster og har svært ved at få vejret, en fjerde vil ikke »profitere af behandling og er lagt til kærlig pleje«, en femte har store infiltrater i lungerne og har svært ved at tale, fordi hun er forpustet. Sådan gennemgår lægerne alle patienterne, mens de kigger på en stor fladskærm på væggen, hvor personlige oplysninger fremgår, samt informationer om hvorvidt patienten er testet for covid-19. En enkelt er positiv, nogle er negative, og en håndfuld afventer svar på nye prøver. De nye patienter er kommet ind på hospitalet i den modsatte ende af afdelingen via en dør, hvor foldevægge skaber en tunnel for dem. De bliver ført direkte ind til den stue, de skal indlægges på.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden