0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Corona Indefra kapitel 5: Mette Baumgarten dækker den døde mand med et lagen og tror, at hun endelig kan slappe lidt af. Så kommer overlægen

En sygeplejerske rydder op og gør rent på en hospitalsstue, hvor en patient med covid-19 er afgået ved døden. Pludselig får hun travlt. En ny patient bliver kørt ind på den ledige plads, og gennem en time kæmper læger og sygeplejersker for at redde hans liv.

FOR ABONNENTER

Manden var en af relativt mange covid-patienter med anden etnisk baggrund end dansk på Hvidovre Hospital. Han var oprindelig indlagt i den anden ende af hospitalet på infektionsmedicinsk afdeling, hvor personalet gav ham så meget ilt, de overhovedet kunne. Han var udpeget som en af de såkaldt røde patienter, der formentlig ville få brug for at blive flyttet til intensivafdelingen og lagt i respirator, indtil hans sovende krop fik bugt med sygdommen covid-19. Derfor var det ventet, da han blev overflyttet til en seng på intensiv.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os