0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Faglig direktør for Infektionsberedskab i Statens Serum Institut Kåre Mølbak forventer, at man kan undgå en anden bølge.

Mølbak kalder ny voldsom bølge af corona for »meget usandsynligt« - ekspert er enig

Vi har lært meget om, hvordan vi skal håndtere corona-virus ude i samfundet og på sygehusene, siger faglig direktør på Statens Serum Institut.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Faglig direktør på Statens Serum Institut Kåre Mølbak siger, at det er »meget usandsynligt«, at der kommer en anden bølge af corona.

»Vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at forebygge en egentlig anden bølge. Det mener jeg, vi har forudsætningerne for nu. Vi har lært meget om, hvordan vi skal håndtere corona-virus ude i samfundet og på sygehusene«.

»Men vi kan komme til at se ændringer i smittetrykket«, siger Kåre Mølbak.

»Nu har vi lært, hvordan vi skal håndtere smitten. Hvis virus fik frit løb, og vi ikke gjorde noget, så ville der være en vis sandsynlighed for en anden bølge af corona. Men vi har lært mere om sygdommen, vi har fået opbygget en testkapacitet, og vi kan nu isolere mennesker, der har været udsat for smitte. Læger og sygeplejersker ved, hvad de skal gøre, så det er usandsynligt, at der kommer en anden bølge, der får ødelæggende proportioner. Vi er stadig på en nedadgående kurve«, forklarer han og tilføjer, at han er tryg ved, at vi går ind i næste fase.

Alt er muligt med den her virus. Men jeg tror ikke, vi kommer til at se en anden bølge.

Den melding er virolog Allan Randrup Thomsen enig i. Han siger, at det »lyder fornuftigt« i et interview med TV2.

Adspurgt om det er muligt, at vi ikke oplever en anden bølge, svarer han:

»Alt er muligt med den her virus. Men jeg tror ikke, vi kommer til at se en anden bølge. Jeg er helt enig med Kåre Mølbak«, svarer Allan Randrup Thomsen, der er professor ved Københavns Universitet.

Han forudser, at vi kommer til at se nogle svingninger, men ikke en klassisk anden bølge, som han kalder det, fordi vi har redskaberne til at kontroller epidemien.

Smittetrykket er ikke alarmerende

De seneste beregninger viser, at smittetrykket nu er nede på 0,7. Det tal siger, at coronasmitten i øjeblikket er på tilbagetog.

Den næste fase, Mølbak henviser til, er den begyndende genåbning af landet efter noget nær et par måneder med mange lukkede arbejdspladser, butikker, uddannelser og kulturinstitutioner.

Samtidig går myndighederne ifølge statsminister Mette Frederiksen i gang med at opspore, hvem coronasmittede har været i kontakt med. Og så opretter regeringen en ny styrelse, der skal sikre, at der er værnemidler nok og at testkapaciteten øges, oplyser hun.

--------------------

Rettelse: I en tidligere version blev smittetrykket angivet til '0,7 procent', men der er ikke tale om procent.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?