0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Danske fans skråler i Boxen under finalen VM Finalen i håndbold, Danmark-Norge. Det er situationer som denne, hvor en enkelt smittet tilskuer kan starte en smitteklynge.

Er du den superspreder, forskerne frygter?

En stigende mængde forskning viser, at omkring 10 procent af smittede med corona smitter 80 procent af alle smittede. Det forklarer, hvorfor smitten varierer vildt fra land til land og både eksploderer og siver uforklarligt ud i sandet.

FOR ABONNENTER

Manden var kommet tilbage til Wien fra Milano med det, han troede var en forkølelse. Det var 23. februar, og smitten var endnu ikke officielt kommet til Østrig.

Fire dage efter blev han testet positiv, men da havde han allerede bragt smitten videre. Manden fra Wien var den første i det, medicinske detektiver senere skulle identificere som den første smitteklynge i Østrig. Han smittede nemlig tre. Men i modsætning til hvad man måske skulle tro, smittede de tre mennesker ikke lige meget. To smittede ingen andre. Den tredje smittede 12.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce