0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Emil kigger mod det grønne område uden for vinduet. Den nederste del af ruden er uigennemsigtig, så man ikke kan kigge ind på hans værelse udefra.

Kapitel 7: Emil stod oprejst 72 timer i træk, da han blev indlagt, men vil gerne lære at sidde ned

Han har ikke spist en eneste bid i alle de mange måneder, han har været indlagt. Emil får sin næring i flydende form og har brug for hjælp til at føre glasset mod munden. Længe har han kæmpet mod kalorierne, men noget er ved at ændre sig.

FOR ABONNENTER

Emil er en dreng på 15 år, der godt kan lide at spille fodbold. Men han har ikke gjort det længe. Han kan ikke, og det generer ham. Hans fødder er for overbelastede til at løbe rundt og sparke til en bold. Det skyldes, at han gennem de seneste år har stået oprejst meget længe, samtidig med at han ikke har fået tilstrækkelig med næring til at styrke sin krop. Fødderne har taget skade, og han må derfor gå med indlæg i sine sko. Det kræver, at Emil vinder over sig selv, hvis han skal sætte sig ned, når han lige så godt kan stå op.

»Jeg kunne godt tænke mig at få noget mere ro omkring det at sidde ned, så jeg bare kan gøre det uden at tænke så meget over det«, siger Emil.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu