0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Men antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er steget med syv til 23, er der ikke registreret nye dødsfald.

Formand for lungeforening: 109 nye smittetilfælde »giver anledning til bekymring«

Indlagte med coronavirus er steget med 7 til 23. Der er ikke registreret nye dødsfald.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er registreret 109 nye coronatilfælde i Danmark i løbet af weekenden. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Samtidig er antallet af indlagte med coronavirus steget med syv til 23. Tre af dem er på en intensiv afdeling, og de ligger alle i respirator. Det hører med til historien, at der bliver udskrevet færre patienter fra hospitalerne i weekenden. Derfor er der under coronaudbruddet ofte set en stigning i indlæggelserne i mandagens opgørelser fra SSI.

De seneste tal bekymrer Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen.

»Det er mange smittetilfælde for en weekend, som altid er svær, fordi man ikke kan regne med, at folk bliver testet i samme grad som i hverdagene. Man skal være forsigtig med at overfortolke på antallet af indlagte, fordi der normalt bliver udskrevet færre i weekenderne, men når man ser en relativt stor stigning – godt nok i små tal – så giver det anledning til bekymring«, siger Torben Mogensen.

I løbet af de seneste uger har der været en stigende tendens i antallet af smittede i Danmark. I uge 28 og 29 var tallene 24 og 34 om dagen. Gennemsnittet i sidste uge for tirsdag-fredag var 44 nye bekræftede smittede hver dag.

Baseret på mandagens tal – der dækker tre dage – er antallet af daglige tilfælde på 36 og dermed faldende i forhold til hverdagene i sidste uge.

Torben Mogensen vurderer trods den fortsatte smitte ikke, at en decideret anden bølge af coronavirus er under opsejling i Danmark.

»Man kan ikke kalde det en bølge. Udviklingen er et udtryk for, at virus aldrig har været udryddet, og at det hurtigt kan blomstre op igen. Der er tegn på en opblomstring i smitten«, siger Torben Mogensen.

Der er samlet 613 dødsfald i Danmark blandt coronasmittede. Antallet var det samme fredag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?