0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu kan du få digitalt svar på coronatest – også dit barns

Ny digital adgang til testsvar gør det lettere for forældre, der ikke længere skal ringe til egen læge for coronasvar.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Sundhed

Fra i dag er det muligt at få prøvesvar på eget og dit under 15-årige barns coronaprøve på sundhed.dk.

Det er en ny digital mulighed, der har været arbejdet på siden juli.

Indtil nu har forældre til børn under 15 år skullet ringe til egen læge eller Akuttelefonen 1813/lægevagten for at få barnets prøvesvar.

Det har belastet telefonlinjerne genvaldigt hos de praktiserende læger, så syge borgere ikke har kunnet få fat i lægen, særligt efter antallet af coronatest steg 70 procent på to uger i august måned.

Det er Danske Regioner, Sundhed.dk og Sundheds- og Ældreministeriet, der nu gør det muligt at se prøvesvar fra coronatest digitalt.

»Når børn er sendt hjem og skal testes som følge af smitte på deres skole eller daginstitution, er der selvfølgelig brug for en hurtig afklaring, så man kan komme tilbage til hverdagen igen. Og derfor skal forældre ikke vente i telefonen hos egen læge for at få barnets prøvesvar. Med den nye visning på sundhed.dk kan forældre nu hurtigt finde frem til prøvesvaret digitalt«, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Kan få stor betydning

Der er netop tilføjet et nyt covid-19 svarmodul på forsiden af sundhed.dk, hvor man logger ind med sit NemID og kan se prøvesvaret. Forældre til børn under 15 år kan også tjekke deres barns prøvesvar samme sted.

Fra Danske Regioner lyder det:

»Endnu en landvinding er nået i sundhedsvæsenet under corona. For det får stor betydning for mange familiers hverdag, at man som forælder nu selv kan tjekke sit barns corona-prøvesvar på sundhed.dk«, siger Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner.

Det er endnu ikke muligt at tjekke børns corona-prøvesvar på appen MinSundhed, men det skulle komme snart.

Det er kun forældremyndighedsindehaverne, der kan få det digitale prøvesvar.

Det er ikke muligt at se dit barns prøvesvar fra det fylder 15 år, for så kan barnet ved hjælp af sit eget NemID selv logge ind på sundhed.dk og få adgang til egne sundhedsdata.