0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dagens coronatal er 398 - og smitten er spredt ud over det meste af landet

Der er registreret 398 nye smittetilfælde med coronavirus. Det er det næstlaveste antal de seneste 14 dage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Antallet af indlagte med coronavirus på landets sygehuse er steget med syv til 109. Der er registreret 398 nye smittetilfælde.

Sundhed

Der er registreret 398 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) torsdag.

Det er det næstlaveste antal daglige smittetilfælde de seneste to uger, men sammenlignet med starten af september er tallet fire gange så højt.

»For mig at se er det klart at se, at epidemien stadig er til stede til trods for de mange udmærkede tiltag, vi har taget«, siger professor i epidemiologi ved Københavns Universitet Thorkild Sørensen.

Antallet af nyindlæggelser er 19. Det tal er vigtigt at hæfte sig ved, fordi det siger noget om, hvor mange mennesker der faktisk bliver alvorligt syge af virusset, mener Thorkild Sørensen.

»Det er den overordnede tendens, der er afgørende: Hvor mange mennesker bliver så alvorligt syge, at de skal ind på hospitalet?«, siger han

Antallet af daglige nyindlæggelser de seneste to uger er nogenlunde tilsvarende, hvordan tallene så ud i starten af maj. Men det er kun omkring en femtedel af niveauet i slutningen af marts, hvor der var mest tryk på nyindlæggelserne.

Med hensyn til smittetallet skal man være forsigtig med at kigge på de daglige tal isoleret set, mener Thorkild Sørensen.

Selv om tallene fra dag til dag kan virke usandsynligt høje eller lave, skal man huske, at der kan være alverdens statistiske usikkerheder, man skal tage højde for, forklarer han.

»Hvis man virkelig skal se på, hvor vi er på vej hen, er man nødt til at se på de samlede tal over en længere periode«, siger Thorkild Sørensen.

Han kalder usikkerhederne for statistisk støj. De forstyrrer fortolkningen af, hvad der faktisk foregår med tallene.

Smitten er spredt ud over det meste af landet. Men det højeste smittetryk ses i øjeblikket i en række omegnskommuner til København. Det gælder især Solrød, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk og Brøndby.

På landets sygehuse er status torsdag, at der efter nyindlæggelser og udskrivelser i alt er 109 indlagte med coronavirus. Dermed er der i forhold til onsdagens opgørelse samlet set syv flere indlagt. De 13 er indlagt på intensiv.

Antallet af indlagte er i øjeblikket tæt på det højeste niveau i fem måneder. Men der er fortsat langt op til niveauet i starten af april. Dengang var der mere end 500 coronapatienter på de danske sygehuse.

Der er det seneste døgn registreret et nyt dødsfald med coronavirus. Dermed er samlet 651 døde med sygdommen i Danmark siden starten af marts.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere