0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Restriktioner forlænges: Max ti personer til julehygge

Coronarestriktioner fortsætter frem til midt i december, oplyser regeringen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Sundhed

Hvis du håbede, at coronatiltagene skulle lempes, kan du godt tro om igen.

Regeringen har netop i en pressemeddelelse oplyst, at restriktionerne fortsætter frem til 13. december.

Det er sundhedsmyndighederne, der har anbefalet en forlængelse af de gældende restriktioner på grund af et fortsat højt smittetryk, som regeringen nu gennemfører.

De forlængede tiltag er:

 • Forsamlingsforbuddet er på ti personer i hele landet. Det omfatter også private arrangementer som fødselsdage og bryllupper på eksempelvis hoteller og restauranter. Forbuddet omfatter også personale til arrangementerne.
 • Reglen gælder ikke i private hjem, men myndighederne opfordrer kraftigt til at holde sig under grænsen på ti personer privat også.
 • Der er krav om mundbind eller visir i den kollektive transport, og det anbefales at undgå myldretid. Der er krav om pladsbillet på fjerntog.
 • Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Også hvis der er tale om private arrangementer på restaurationerne.
 • Der er krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant, bar eller café. Det gælder både gæster og ansatte.
 • Ved besøg i dagligvarebutikker, varehuse, storcentre, stormagasiner eller lignende er der krav om mundbind eller visir.
 • Ved besøg i kirke eller trossamfund er der et maksimum på 500 personer samtidig afhængigt at lokalets størrelse. Ved udendørs begravelser er der et maksimum på 50 personer.
 • På uddannelsestilbud er der et delvist krav om mundbind eller visir.
 • Ved idræts- og foreningsaktiviteter er der et loft på 50 personer for børn og unge. Øvrige idrætsaktiviteter gælder et loft på ti personer. Aldersgrænsen er 21 år.
 • Til arrangementer, hvor man sidder ned, er det tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer, for eksempel kampe i Superligaen i fodbold.
 • Både private og offentlige arbejdspladser opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er ’muligt og hensigtsmæssigt’.
 • Der er forbud mod indtagelse af alkohol i busser - herunder partybusser.
 • Der er skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

Der er smitte i alle landets kommuner, og i går var der i 97 kommuner mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Statens Serum Institut forventer et langsomt stigende antal smittede frem til i hvert fald begyndelsen af december, har fagfolkene for få dage siden oplyst. Det skønnes omkring 1350 dagligt smittede, ligesom der de kommende uger forventes en potentiel stigende antal indlagte patienter og øget pres på sygehusene.

Regeringen oplyser, at når restriktionerne forlænges så forlænges også hjælpepakkerne tilsvarende.

Det nye system til national og regional risikovurderinger har fortsat Danmark på niveau 3, hvor niveau 5 er værst.

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere