Den er sikker, hver gang regeringen lægger et nyt lag smitteforebyggende restriktioner ned over befolkningen: En hær af politikere brokker sig over, at de ikke er blevet inddraget nok i processen. At de ikke er blevet hørt og føler sig holdt udenfor. Sådan var det i foråret, og sådan var det forleden, da der blev præsenteret tiltag rettet mod 17 kommuner i hovedstaden for at få banket smitten ned inden jul, hvor vi i lang tid er samlet på kryds og tværs af generationer og risikerer at smitte hinanden.
Men måske skulle politikerne i højere grad sætte snuden i et andet spor og engagere sig mere i, hvordan det egenlig går i Danmark med at få brudt smittekæderne, når en borger er konstateret smittet, i stedet for at stirre sig blinde på, hvilke informationer de savner fra regeringen.
Det mener et par eksperter.
De reagerer på nyheden om, at Sundhedsstyrelsen mangler afgørende viden om de smittedes nære kontakter. Sådan er status, her mere end et halvt år efter, at der blev skruet voldsomt op for testkapaciteten, og nidkær opsporing af smittede og deres nære kontakter blev udråbt som et supervåben mod smitten. Men det går ikke godt nok med den del af indsatsen mod epidemien, mener eksperterne.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind