0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Lars Igum Rasmussen. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Eksperter: Her er Danmarks mulige veje til en god genåbning

Skolebørn og værtshuse spiller hovedroller i regeringens ekspertgruppe bud på, hvordan Danmark bedst kommer ud af nedlukningen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg

Skal børn snart kunne gå til fodbold, eller skal liberale erhverv genåbnes først. Regeringens ekspertgruppe har afleveret rapport til regeringen.

Sundhed

Send de mindste børn fra 0. til 4. klasse tilbage i skolen som den allerførste lempelse af coronarestriktionerne, men hold for guds skyld alle barer og værtshuse lukket lang tid endnu.

De to pointer stikker frem som de klareste i et netop afleveret bud fra regeringens ekspertgruppe på, hvordan samfundet gradvist kan genåbnes, uden at coronasmitten kommer ud af kontrol. Dermed har eksperterne gjort de to ting lettere for politikerne at beslutte.

De færreste var nok på forhånd i tvivl om, at regeringen som den første lempelse ville sende de mindste børn tilbage i skolen, som de også var indtil jul. Dels fordi de mindste børn ikke udgør nogen nævneværdig motor i smittespredningen. Og dels – hvilket måske omvendt er noget overraskende – fordi de hjemsendte små børn er det tiltag, der har den største negative påvirkning på samfundsøkonomien, vurderer ekspertgruppen i rapporten.

Du er der næsten

Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter