De næste uger gælder det om at skabe plads i sengene på hospitalerne til en situation, hvor den nye, mere smitsomme variant af coronavirus breder sig med en sådan hast, at sygehusene vil opleve et nyt stort rykind fra anden halvdel af februar og frem.
Men antallet af indlagte falder desværre for langsomt, og især på de intensive afdelinger har tallet været på et højt niveau flere uger, lød det fra en bekymret direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på et pressemøde onsdag aften.
Han pegede selv på følgende årsag til, at det går langsommere end håbet med at få banket det samlede indlæggelsestal ned.
»Det, vi hører, når vi snakker med folkene ude fra sygehusene, er, at de, som ligger i sengene nu, er mere syge end for en måned siden, og at vi lidt er tilbage til det, vi så i foråret, hvor man var meget syg og lå på intensiv afdeling. Der kan man godt ligge længe. Det er ikke unormalt, at man ligger på en intensiv afdeling i to-tre uger«, sagde Søren Brostrøm.
Hans udtalelse vakte opsigt, da der har været flere historier i medierne om, at bedre behandling sikrede kortere indlæggelsestid, at en mindre del end i foråret kom på intensiv, og at en mindre del af de indlagte døde. Så er der sket et pludseligt skifte i sygdomsbilledet? Eller er det helt som forventet?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her