0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Antallet af indlagte coronapatienter falder. Men de mest syge er stadig på hospitalerne

Tænk på et badekar, der langsomt fyldes med vand, samtidig med at der siver vand ud af afløbet. Det er sådan, situationen er på sygehusene. Antal indlagte falder, men ikke hurtigt nok, sagde Søren Brostrøm. For de sygeste er stadig tilbage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

I skrivende stund er 128 coronapatienter indlagt på hospitalernes intensivafdelinger. Her på Køge Sygehus.

Sundhed

De næste uger gælder det om at skabe plads i sengene på hospitalerne til en situation, hvor den nye, mere smitsomme variant af coronavirus breder sig med en sådan hast, at sygehusene vil opleve et nyt stort rykind fra anden halvdel af februar og frem.

Men antallet af indlagte falder desværre for langsomt, og især på de intensive afdelinger har tallet været på et højt niveau flere uger, lød det fra en bekymret direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på et pressemøde onsdag aften.

Han pegede selv på følgende årsag til, at det går langsommere end håbet med at få banket det samlede indlæggelsestal ned.

»Det, vi hører, når vi snakker med folkene ude fra sygehusene, er, at de, som ligger i sengene nu, er mere syge end for en måned siden, og at vi lidt er tilbage til det, vi så i foråret, hvor man var meget syg og lå på intensiv afdeling. Der kan man godt ligge længe. Det er ikke unormalt, at man ligger på en intensiv afdeling i to-tre uger«, sagde Søren Brostrøm.

Hans udtalelse vakte opsigt, da der har været flere historier i medierne om, at bedre behandling sikrede kortere indlæggelsestid, at en mindre del end i foråret kom på intensiv, og at en mindre del af de indlagte døde. Så er der sket et pludseligt skifte i sygdomsbilledet? Eller er det helt som forventet?

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere