0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Hanne Hedegaard, 62 år, lider af den sjældne sygdom cystenyrer. For tre år siden stod nyrerne helt af, og hun fik brug for en nyretransplantation. Den fik hun i Odense efter få måneders ventetid, fordi hospitalet i Odense relativt set har mange flere organer til rådighed, end Rigshospitalet har.

Hanne droppede Rigshospitalet: »Jeg havde hørt alt for mange ulykkelige historier om folk, der ventede på at få en ny nyre der«

Nyreforeningen anbefaler, at nyresyge vælger Rigshospitalet fra, hvis de får brug for en transplantation. Hanne Hedegaard er lykkelig for, at hun fulgte rådet.

FOR ABONNENTER

Da hendes nyrer for knap tre år siden svigtede så voldsomt, at der ikke var nogen anden udvej end at skrive sig på venteliste til transplantation, valgte hun med det samme at kvitte Rigshospitalet, som hun ellers hørte under, til fordel for sygehuset i Odense. Årsagen? Ventelisten dér var på få måneder til forskel fra flere år på Rigshospitalet.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden