0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Dennis Mortensen, 46 år (rød kasket), og Jens Jensen, 36 år (til venstre), er ankommet til hospitalet. Deres mor er meget syg med covid-19.

Kapitel 2: Patienten i sengen er kritisk syg. Hendes familie står omkring hende og klynger sig til det spinkle håb: Hold ud, mor

Iltmaskinen er skruet op på maksimal styrke og giver en susende lyd på isolationsstuen. Covid-19 spreder sig i patientens lunger, og situationen er kritisk. Hendes søn forsøger at holde humøret oppe. Er du kilden, mor?

FOR ABONNENTER

I dag er situationen anderledes. Nu behandler lægerne med ilt, som er afgørende for at komme igennem et hårdt sygdomsforløb med covid-19. Og nu råder lægerne over to medicinske behandlinger, der kan dæmpe spredningen af virus og hæmme immunforsvarets skadelige overreaktion i kampen mod virus. Under forårets epidemibølge havde personalet faktisk ikke disse to muligheder, remdesivir og dexamethason, og det betød, at de i mange situationer kom til kort.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu