0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

To fysioterapeuter og en sygeplejerske er inde hos en mand, der har fået en ilthjelm på hovedet. Sara Jespersen står og holder øje.

Kapitel 3: Dødssyge patienter kan være klare i hovedet til det sidste

Fysioterapeuter spiller en vigtig rolle i behandlingen af svært syge covidpatienter, når med højt tryk blæser betændte lunger op. Nogle gange må de tage hjelmen i brug. Patienters svære åndenød sætter sig fast i sjælen.

FOR ABONNENTER

Sammen med en sygeplejerske styrtede Sara Jespersen mod isolationsstuen. Ingen af dem må gå ind, før de er iført værnemidler, så det første, hun gjorde, var at hjælpe sygeplejersken med at få kittel, maske, visir og handsker på, så hun kunne gå igennem slusen, hvorefter hun selv gentog processen og åbnede døren til stuen. Patienten var bleg, men stadig i live. Men der var ikke mere at gøre. Det var umuligt at rejse hans iltmætning igen efter det voldsomme dyk. Kroppen kunne ikke optage ilten, uanset hvor meget de skruede op.

For kun 39 kr./uge kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu