0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den praktiserende læge: Video gør det nemmere at gå til lægen

Ældre, folk i job, selv børn kan med fordel tilses af lægen over en skærm, mener praktiserende læge Rasmus Dahl-Larsen, som afholder næsten hver femte konsultation på video.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Læge Rasmuss Dahl-Larsen har i flere år høstet erfaringer med konsultationer på video. Så behøver patienterne ikke dukke op i hans praksis (arkivfoto).

Sundhed

Han har haft konsultation med håndværkeren, som holdt ind på en rasteplads og tog sin telefon frem. Med den gamle mand med dårligt hjerte, der var glad for at slippe for turen til lægen, og med børn med snotnæser, som han mødte på den tablet, hvor barnet normalt ser ’Thomas Tog’.

Praktiserende læge Rasmus Dahl-Larsen har i den grad taget de virtuelle konsultationer til sig.

»Rigtig meget kan klares ved en konsultation med video, og så slipper folk for turen herop«, siger Rasmus Dahl-Larsen, hvis klinik ligger i Odense SØ.

Han var med til at teste appen ’Min læge’, da den var ny, og i dag foregår 15-20 procent af hans konsultationer på video. Selv om udviklingen allerede var i gang, var pandemien med til at skubbe på, fordi smitten skulle stoppes.

Rasmus Dahl-Larsen ser mange fordele ved konsultationer på video, og han oplever også, at patienterne er glade for det. En del ældre patienter skal bare til kontrol og er glade for at kunne gøre det hjemmefra, og folk, som er i arbejde, slipper for at skulle tage fri for at se lægen i måske fem-syv minutter. Også når det gælder syge børn, har Rasmus Dahl-Larsen gode erfaringer med at tilse dem på video.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere