0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Professor maner til forsigtighed efter nye smittetal

Antallet af indlagte stiger med 9 til 173. Der er registreret 836 nye smittetilfælde det seneste døgn.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner
Sundhed

Der er det seneste døgn registreret 836 nye smittetilfælde, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er det laveste antal smittetilfælde i 10 døgn, men det skal ses i lyset af, at antallet er test er et stykke under normalen.

Der er det seneste døgn kommet svar på 138.799 PCR-test, som tages i halsen, og det er det laveste antal PCR-test siden begyndelsen af april. Det giver en positivprocent på 0,60.

Det er dog eksklusive lyntest, hvor der er foretaget 343.849 det seneste døgn. De indgår dog ikke i smittetallet, da svaret fra lyntest ikke vurderes at være lige så præcist som ved en PCR-test. Derfor anbefales man tage en PCR-test, hvis lyntesten er positiv.

På landets sygehuse er antallet af indlagte med coronavirus steget med 9 til 173. Udviklingen kan skyldes, at der normalt bliver udskrevet færre patienter i weekenden. Da tallene trækkes mandag morgen, vil eventuelle udskrivelser først ses i tirsdagens opgørelse.

De seneste tal får Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet, til at opfordre politikerne til at være varsomme med at genåbne meget mere, før man har set de næste fem dages coronatal.

»Fordi hvis vi igen begynder at kravle over 1.000 nye smittetilfælde dagligt, og indlæggelserne stadig stiger med 5-10 stykker hver dag, er der noget, vi ikke har kontrol over«, siger han.

Der er det seneste døgn registreret et coronarelateret dødsfald. Samlet er Danmark oppe på 2503 dødsfald med virusset.

På vaccinationerne er der det seneste døgn givet 34.087 vaccinestik.

Status er, at 1,66 millioner i Danmark har fået første stik. Det svarer til 28,4 procent af befolkningen.

Heraf har 1,04 millioner fået begge stik. Det er 17,8 procent af befolkningen.


ritzau