0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kontakttallet er 1,1: Epidemien er fortsat let stigende

Danmark er et godt sted med massiv kapacitet til test og mulighed for lokal nedlukning, siger Magnus Heunicke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Sundhed

Kontakttallet for coronavirus er i denne uge beregnet til 1,1, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det er på samme niveau som i sidste uge.

Et kontakttal på 1,1 svarer til, at 10 smittede i gennemsnit smitter 11 andre. Det betyder altså, at epidemien vokser.

»Danmark er et godt sted på grund af en massiv testkapacitet og effektive indsatser ved lokale smitteudbrud. Det er særligt vigtige værktøjer nu, hvor flere snart vender fysisk tilbage på arbejdspladsen«, skriver Magnus Heunicke på Twitter.

Han henviser til, at Folketinget natten til tirsdag blev enige om en ny genåbningsaftale, som med undtagelse af natklubber og diskoteker genåbner den resterende del af samfundet. Som en del af aftalen er der lagt op til, at hjemsendte ansatte i offentlige og private virksomheder i højere grad kan begynde at vende tilbage til jobbet.

Kontakttallet – også kendt som smittetrykket – er bagudskuende, fordi det udregnes ved at se på smittetilfælde, der har fundet sted. Tallet er beregnet ud fra smittesituationen for halvanden uge siden og bruges af myndighederne som et blandt flere pejlemærker til at se på, hvordan smitten udvikler sig i samfundet. Tallet siger til gengæld ingenting om, hvor mange smittetilfælde der er i samfundet. For eksempel var kontakttallet på 1,3 i juli sidste år, hvor der var mellem 10 og 50 smittetilfælde om dagen.

Ud over kontakttal kigger myndighederne blandt andet på antallet af smittede i de daglige opgørelser og antallet af nye patienter med coronavirus på hospitalerne. I løbet af de seneste uger har smitten været stigende, efter at samfundet er genåbnet.

ritzau