0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Protester fra sygeplejersker fortsætter i Aalborg

Folketinget afsluttede i august en strejke blandt sygeplejerskerne. Siden er protesten fortsat i det små.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sygeplejersker på Aalborg Universitetshospital, Sygehus Syd, har forladt arbejdet og er samlet foran hovedindgangen.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Protesten fra landets sygeplejersker fortsætter. Torsdag morgen har omkring 200 sygeplejersker fra Aalborg Universitetshospital nedlagt arbejdet, skriver TV 2 Nord.

Samme protester har de seneste uger fundet sted flere andre steder i landet. Senest nedlagde sygeplejersker onsdag arbejdet i en time på Herlev Hospital.

Det er ifølge Caroline Grøn, der er sygeplejerske i akutmodtagelsen i Aalborg, en konsekvens af regeringens indgreb i sygeplejerskernes strejke.

»Det har opbygget en masse frustration, vrede og sammenhold«, siger hun til TV2 Nord.

Landets sygeplejersker stemte i juni nej til forslaget til en ny overenskomst. Derfor brød en strejke ud. Den blev dog afsluttet i slutningen af august. Ikke fordi parterne blev enige om en ny overenskomst, men fordi der fra politisk side blev grebet ind. Konflikten blev afsluttet med et lovindgreb.

Sygeplejerskerne er utilfredse med, at der i deres optik er et lønefterslæb for faget. Indgrebet betød, at overenskomsten, de havde stemt nej til, alligevel kommer til at gælde. Det betyder, at lønnen stiger cirka fem procent over tre år. Samtidig blev det aftalt, at der bliver nedsat en lønkomité, der skal se på lønstrukturerne i det offentlige.

Siden har flere sygeplejersker fortsat protesterne i det små ved at nedlægge arbejdet i en time ad gangen. Det er dog overenskomststridigt. Strejker er kun lovlige, når de er varslet af fagforeningerne i forbindelse med forhandling af nye overenskomster. Det er ikke tilfældet her.

Protesterne fik i sidste uge Danske Regioner, hvor de fleste sygeplejersker er ansat, til at trække Dansk Sygeplejeråd i Arbejdsretten. Retten pålagde sygeplejerskerne at genoptage arbejdet. Alligevel er protesterne altså fortsat flere steder i landet. Torsdag eftermiddag 14:30 er der igen møde i Arbejdsretten omkring sygeplejerskerne.

ritzau