0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regionsformand slår alarm om perfekt storm på sygehusene: »Det er det, der er underligt. Vi kan faktisk ikke forklare det hele. Der er bare flere, der bliver akut syge«

Sundhedsvæsnet i Region Midtjylland er så presset, at personalet ikke kan følge med, siger regionsrådsformand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Casper Dalhoff/Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff/Casper Dalhoff

Ud over usædvanligt mange patienter har Aarhus Universitetshospital også måttet se sygeplejerske nedlægge arbejde.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsvæsnet i Region Midtjylland er i disse dage under så ekstremt pres, at planlagte operationer af børn aflyses, og der bliver kaldt på politisk handling.

Ifølge Anders Kühnau (S), Danske Regioners chefforhandler og regionrådsformand i Region Midtjylland, er visse afdelinger presset til det yderste - især akut- og børneafdelinger.

»Det betyder, at vi ikke vil kunne behandle mennesker, som har behov for hjælp«, siger Anders Kühnau til TV 2.

Og den store stigning i antallet af akutte patienter kan ikke helt forklares, fortæller Anders Kühnau til tv-stationen.

»Det er det, der er underligt. Vi kan faktisk ikke forklare det hele. Der er bare flere, der bliver akut syge«.

»Vi er presset over hele linjen, og det er dét, jeg reagerer på nu. Jeg kan ikke længere lægge det over på sygehusledelserne. Det kalder på politisk handling, og nu går jeg ud og siger det, som Magnus Heunicke også har sagt: Vi står foran ’the perfect storm’«.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) advarede i starten af september mod en ’storm’, der kunne ramme de danske sygehuse i efterårs- og vintermånederne.

Mandag blev et af landets største sygehuse, Aarhus Universitetshospital, nødsaget til at bede om hjælp fra andre sygehuse i regionen på grund af kapacitetsproblemer.

Og det er en kritisk situation, sygehuset befinder sig i, hvis man spørger sygehusdirektør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen.

»Jeg har ikke oplevet noget så presset i lang tid. De fleste hospitaler siger, at de ikke har kapacitet tilovers, og at de ikke kan tage andre hospitalers patienter«.

Ifølge TV 2 har sygehusafdelinger i landet organiseret medicinstuderende for at tage sig af plejen af børn.

Andre steder har børneafdelinger flyttet de ældste børn på 16-17 år til voksenafdelinger for at få plads til de mindste børn.

ritzau