0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Overlæge Gitte Kronborg tilser en sovende patient med covid-19. Han svarer ikke på hendes mange spørgsmål, og hun forlader isolationsstuen igen.

Kapitel 1: Unge Mehmet valgte vaccinen fra og endte med tre uger i respirator. Men det er faktisk ikke det bemærkelsesværdige ved ham

Hverdagen er så småt tilbage på Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling, to år efter at første dansker testede positiv. Nu taler lægerne også om klassikerne meningitis, hiv/aids og skoldkopper. Covid-19 titter stadig frem. I en seng funderer en familiefar over tre ugers koma. På en anden stue forsøger overlæge Gitte Kronborg forgæves at få en samtale i gang. Politiken tilbragte tre dage på hospitalet, mens tredje bølge ebbede ud. Her er første kapitel af serien ’Den sidste patient’.

FOR ABONNENTER

Der sidder en ung mand med ryggen krummet som et stykke kogt spaghetti i en seng på Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling. Næsten to måneders alvorlig sygdom har berøvet ham muskelmasse i ben, arme og overkrop, og den lange periode på hospitalet uden at blive eksponeret for sollys har efterladt hans ansigt gråt og henfaldent. Mimikken er begrænset, øjenlågene hænger en smule. Hans fingre dirrer, når han efter nogle minutters samtale taber pusten og griber efter en tynd gennemsigtig iltslange, folder den bag nakken og propper dens to spidser i næseborene, så en smule ekstra ilt strømmer ned i lungerne, når han trækker vejret.

Mehmets forældre sidder i hver sin stol. Ingen på stuen bærer maske eller andre værnemidler, for patienten er ’afisoleret’, som det hedder, når man ikke længere kan smitte.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.