0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ledende overlæge Claus Lund står på intensivafdelingen, hvor der under Politikens besøg midt i februar ikke var en eneste covid-19-patient indlagt.

Kapitel 5: Claus Lund blev overrasket, da han så røntgen af ødelagte lunger. Nu står senge på intensiv tomme. Covid-19-patienterne er væk

Intensiv på Hvidovre Hospital modtog nogle af de første svært syge covid-19-patienter, der i ugevis kæmpede for livet. Mange forgæves. For sygeplejerskerne var det slemt, at pårørende ikke kunne tage værdig afsked. For nylig forlod en af sidste patienter afdelingen. I stabil tilstand. Dette er det sidste kapitel i serien ’Den sidste patient’.

FOR ABONNENTER

Det er ingen overdrivelse at konstatere, at denne ro blev udfordret, da han i februar 2020 læste og så de første beretninger fra hospitaler i Norditalien, der i løbet af ingen tid blev overrumplet af et højt antal svært lungesyge patienter, der var ramt af den nye sygdom covid-19, der var kommet til Europa. Pludselig var lægerne tvunget til at vælge, hvem der skulle leve, og hvem der skulle dø.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os