Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOHN KRISTENSEN
Foto: JOHN KRISTENSEN

I 2003 købte Ekstra Bladet dette ulovlige og farlige fyrværkeri i forbindelse med en artikel. I dag er der blevet længere mellem de ulovlige kanonslag, vurderer politiet.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne køber færre ulovlige brag

Skærpet kontrol har betydet, at danskerne køber færre livsfarlige kanonslag.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvom mange danskere i løbet af december har hørt braget fra et kanonslag, er salget af det ulovlige fyrværkeri faktisk faldet markant over de seneste år.

Det bekræfter politiet i flere dele af landet.

Det er blandt andet de seneste års skærpede kontrol efter fyrværkeriulykken i Seest, der har virket, siger politikommissær Lars Jacobsen fra Sektionen for Særlov under Københavns Politi.

»For fem-ti år siden var der kæmpe problemer, men nu kontrollerer brandmyndighederne salgsstederne tæt, og vi har generelt få problemer med ulovligt fyrværkeri«, siger Lars Jacobsen.

Danskere risikerer bøder for udenlandsk fyrværkeri
Han tager dog forbehold for, at politiet først kan gøre årets regnestykke endeligt op efter nytår. Det er nemlig typisk i de sidste dage op til nytårsaften, at krysantemumbomber og tyske kanonslag kommer op til overfladen.

»Det største, der sker, er faktisk, at folk selv tager det ulovlige fyrværkeri med hjem fra udlandet«, siger Lars Jacobsen.

LÆS ARTIKEL

Danskere, der planlægger at købe knaldfyrværkeri i Tyskland, skal dog passe på ikke at ende med en bøde i stedet.

Politiet vil nemlig være massivt til stede for at foretage stikprøvekontroller af biler, der krydser grænsen fra den 29. december, hvor salget af fyrværkeri i Tyskland bliver givet fri.

GUIDE

Det fortæller vicepolitikommissær Tim Wulff fra Udlændingekontrolafdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politis i Padborg.

Tyskere køber fyrværkeri i Danmark
Han oplever dog også, at problemet med det ulovlige fyrværkeri er faldende.

»Over de senere år har vi set en tendens til, at det er færre danskere, der kører over grænsen for at købe fyrværkeri. Til gengæld oplever vi, at flere tyskere kommer til Danmark for lovligt at købe vores fyrværkeri, fordi det lever op til højere sikkerhedskrav«, siger Tim Wulff.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden