Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Med en sodavandsmaskine kan du lave dine egen brusende drikke. Vil du være på den sikre side med hensyn til flaskerne, skal du vælge dem af glas. Foto: Thomas Borberg.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kemibrevkasse: Hvad er der i flaskerne til sodamaskinen?

Berit Asmussen besvarer læsernes spørgsmål om kemi og sundhed.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læser Kirsten Jeg overvejer at købe en sodavandsmaskine/danskvandsmaskine, men er bekymret over, at jeg kun kan få glasflasker, hvis jeg vælger det absolut dyreste produkt, og at plastikflaskerne til de billigere modeller har en holdbarhedsdato.

Indeholder disse PET-plastikflasker bisphenol A?

Og er det o.k. at bruge dem?

LÆS KLUMME:

Svar

Plast lavet af PET (polyethylen terephthalat) sættes ikke i forbindelse med bisphenol A, som kan frigives fra plast, der er lavet af polycarbonat, men altså ikke fra PET.

En nyere tysk undersøgelse tyder dog på, at også PET-plastflasker kan frigive stoffer, der muligvis kan være hormonforstyrrende.

Det er ikke klart, om resultaterne kan overføres til at sige, at PET-flasker kan afgive hormonforstyrrende stoffer, der vil have en effekt for mennesker. Men hvis du vil være ekstra forsigtig, må du vælge den dyre løsning, da glas generelt afgiver færre stoffer end plast. Berit Asmussen

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden