Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
www.gumlo.dk
Foto: www.gumlo.dk

SKADELIG. Det er denne type sutteflaske, der advares imod.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fødevarestyrelsen advarer mod farlige sutteflasker

Danske sutteflasker med barnets navn på kasseres eller afleveres tilbage.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har du en sutteflaske med dit barns navn på købt på hjemmesiden Gumlo.dk, bør du straks returnere dem til firmaet eller smide dem ud.

Fødevarestyrelsen har nemlig netop udsendt en advarsel om, at Gumlos sutteflasker indeholder stoffet bisphenol A, der er under mistanke for at være hormonforstyrrende.

LÆS ARTIKEL

Advarslen omfatter alene virksomhedens ’sutteflasker med eget navn’ i størrelserne 125 ml. og 250 ml., solgt efter 1. juli 2010. De sælges fra hjemmesiden www.gumlo.dk.

Sutteflaskerne er fremstillet af polycarbonatplast. Risikoen for afsmitning af bisphenol A fra polycarbonatsutteflasker til mælk eller andet indhold er størst fra gamle slidte flasker.

Forringet indlæringsevne hos rotter

Siden 1. juli 2010 har der været forbud mod at forhandle plastsutteflasker til børn under tre år, hvis de indeholdendt bisphenol A . Forbuddet skyldes, at undersøgelser på rotter har vist forringet indlæringsevne ved lav dosering med bisphenol A, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke fuldt ud dokumenteret, at lang tids påvirkning af bisphenol A har effekt på organismer under udvikling, men Fødevarestyrelsen har vurderet, at spædbørns eksponering for bisphenol A bør reduceres, indtil der foreligger yderligere videnskabelige data.

Tjek.dk har forgæves forsøgt at kontakte firmaet bag Gumlo.dk, GUMLO INT. ApS, for at få en kommentar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden