Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Legetøjskemi. Der er ingen regler om konserveringsmidler i legetøj, men nu sætter Miljøstyrelsen en undersøgelse i gang.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Miljøstyrelsen urolig: Legetøj skal tjekkes for skadelige stoffer

EU stiller ingen krav til brugen af konserveringsmidler i legetøj.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forældre har i dag ikke en jordisk chance for at vide, om den fingermaling, modellervoks, ansigtsmaling eller lim, de lige har købt til poderne, er smækfyldt med konserveringsmidler, der kan være allergifremkaldende og under mistanke for også at være hormonforstyrrende.

EU’s legetøjsdirektiv stiller nemlig ingen lovmæssige krav til brugen af konserveringsmidler, der tilsættes legetøj som for eksempel modellervoks, så der ikke opstår vækst af mikroorganismer i legetøjet. Det skriver 24timer.

Miljøstyrelsen undersøger legetøj Nu vil Miljøstyrelsen under Miljøministeriet have undersøgt, hvilke legetøjsprodukter der indeholder konserveringsmidler, hvilke konserveringsmidler der er tale om, og ikke mindst hvilken risiko de udgør for børnene.

Opgaven til 400.000 kroner er netop sendt i udbud og forventes afsluttet inden for et års tid.

»Vi ved, at en del konserveringsmidler som for eksempel katon er allergifremkaldende, og at nogle parabener mistænkes for at være hormonforsyrrende. Spørgsmålet er, om denne type konserveringsmidler findes legetøjet, og ikke mindst hvilke koncentrationer de findes i«, siger Elisabeth Paludan, funktionsleder for Kemikalier i Forbrugerprodukter i Miljøstyrelsen til 24timer.

Underbelyst område

Bortset fra en hollandsk og svensk undersøgelse af konserveringsmidler i fingermaling er området underbelyst.

LÆS OGSÅ

Derfor har Miljøstyrelsen heller ikke på forhånd nogen kvalificerede gæt på, hvilke stoffer den forventer at finde i det såkaldt kemiske legetøj.

Miljøstyrelsen vil også bruge i omegnen af to millioner kroner på at undersøge risiciene ved såkaldte knæklys og farvestoffer, biocider og flammehævere i tekstiler.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden