Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Sexlegetøj. Det er de hormonforstyrrende væsker, ftalater, der er skyld i, at producenter og forhandlere nu går sammen om at indføre det nye certifikat.
Foto: MORTEN LANGKILDE

Sexlegetøj. Det er de hormonforstyrrende væsker, ftalater, der er skyld i, at producenter og forhandlere nu går sammen om at indføre det nye certifikat.

Forbrugerkemi

Sexlegetøj skal nu mærkes med certifikat

Producenter af sexlegetøj får nu deres eget Nøglehulsmærke.

Forbrugerkemi

To ud af seks testede dildoer indeholder hormonforstyrrende stoffer, viser en rapport fra Forbrugerkemi.

Derfor er en række producenter og forhandlere af sexlegetøj nu gået sammen om at lave certifikatet "Sikkert Sexlegetøj".

Det skriver DR Nyheder.

»Der findes ikke et certifikat til os a la Nøglehulsmærket, og vi vil gerne være med til at sikre, at forbrugeren kan føle sig sikker, når man køber sexlegetøj«, siger Lennart Øster, partner i lovejoy.dk og initiativtager til certifikatet til P3 Nyheder.

LÆS OGSÅ

Vigtigt at få producenterne med

Med certifikatet håber man at få fat i producenterne af sexlegetøjet. Det er i sidste ende dem, der vælger hvilke materialer, produkterne bliver lavet af. Når en producent har skrevet under på, at deres produkter ikke indeholder det hormonforstyrrende stof, ftalat, så bliver det vist på forhandlernes hjemmesider.

»Det er ikke lige så troværdigt, når en forhandler siger, at produkterne er sikre. Derfor har vi valgt at sende certifikat ud til alle producenter og bedt dem om at skrive under på, at deres produkter ikke indeholder ftalater«, siger Lennart Øster.

LÆS OGSÅ

13 producenter har indtil videre underskrevet certifikatet, mens 12 har tilkendegivet, at de er klar til at gøre det.

I alt findes over 200 producenter på markedet. Lennart Øster håber, at 50 producenter i den næste måneds tid vil tilslutte sig certifaikatet. Dem, der ikke vil skrive under, bliver fjernet fra vores butik, siger han.

Hos forhandlerne bliver certifikatet umiddelbart godt modtaget.

»Vi bruger alle de skiltninger, der findes, der kan gøre kunderne trykke. Så det er helt klart noget vi vil bruge«, siger Mathilde Mackowski, der medejer af sinful.dk til P3 Nyheder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce