Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kemibrevkasse: Utøjsgift i sengetøjet

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læser Tine Holm: Vi kan se på jeres hjemmeside, at deltamethrin, som bl.a. findes i skadedyrsbekæmpelsesmidlet K-Othrine, er på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer. Vi har en datter på 3 1/2 og venter desuden barn nummer to. Skadedyrsfirmaet oplyser, at stoffet ikke udgør nogen sundhedsrisiko, selv om både sengetøj og madrasser er blevet sprøjtet med K-Othrine. Vi ved dog fra Tyskland, at firmaerne her er forpligtet til at fraråde denne behandling i hjem, hvor der er gravide og småbørn. Og det gør os naturligvis betænkelige.

Findes der nogen nyere dansk forskning om bivirkninger/skadevirkninger af K-Othrine-behandling. Eller har I kendskab til nogen naturlig skadedyrsbekæmpelse.

Svar:

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret, når du har viden om, at Tyskland fraråder behandling med deltamethrin i hjem med gravide og små børn. Vi er ikke klar over, om de danske myndigheder har taget højde for særlig sårbare grupper som børn og gravide, da de godkendte brugen af K-Othrine til væggelus i hjemmet. Men helt generelt anbefaler Miljøstyrelsen, at gravide mindsker deres udsættelse for kemiske stoffer.

LÆS OGSÅ Hvis jeres hjem allerede er behandlet, kunne I forsøge at undgå, at du og jeres datter kommer i kontakt med de behandlede områder. Alternativt kunne I bo et andet sted i en periode. I kan også sørge for at lufte ud. Når behandlingen er slut, kan I fjerne rester af midlet med en grundig rengøring, hvor det er muligt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden